Håndbold

Håndbold på Stidsholt

Synes du – ligesom os, at håndbold er verdens fedeste boldspil? Nyder du at yde dit bedste for at gøre holdet endnu bedre? Har du lyst til at blive en bedre håndboldspiller samtidig med, at du lever det gode efterskoleliv?

Så er håndbold på Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole lige noget for dig!

Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole tilbyder håndbold med engagerede trænere, der kender spillet både på og udenfor banen efter mange år i håndboldverdenen, som enten træner eller spiller.

Træningen tilrettelægges med henblik på at udvikle den enkelte spiller mest muligt uanset niveau, således alle får det optimale ud af håndboldtræningen. Der er plads til alle på linjen, uanset om du er helt ny eller divisionsspiller – bare du selv er engageret!

 

20160913_Stidsholt_0249

Håndbold træning på efterskole

Vores 4 ugentlige træninger tilrettelægges af dygtige og kvalificerede trænere.

Vi fokuserer bl.a. på, at du, i samspil med motiverede og engagerede holdkammerater, udvikler dine tekniske og taktiske færdigheder.

Træningen tilrettelægges med henblik på at udvikle den enkelte spiller mest muligt uanset niveau, således alle får det optimale ud af håndboldtræningen. Der er plads til alle på linjen, uanset om du er helt ny eller divisionsspiller – bare du selv er engageret!

De 4 ugentlig træninger består af

  • Teknisk træning:

Afleveringer

Driblinger

Boldkontrol

Tacklinger

Parader

Finter

Skudvarianter

Afsæt

Faldteknik

Positionering til afslutning

  • Taktisk træning:

Vurderingsspil i angreb

Defensiv og offensiv forsvarstræning

Løbebaner kontrafase

Returløb

Angrebsåbninger

Presspil

  • Fysisk træning:

Stabilitetstræning

Bevægelighedstræning

Koordinationstræning

Styrketræning

Springtræning

Mulighed for individuelt tilpasset fysisk træningsprogram

 

Vi afholder personlige spillersamtaler i løbet af skoleåret, hvor vi vejleder og drøfter spillerens individuelle udvikling.

Vi samtræner regelmæssigt med Sæby HK U16

Træninger med gæstetræner Morten Arvidsson

 Kampe på Stidsholts håndboldlinie

Vi deltager i JHF turneringen med kampe, ligesom øvrige klubber. Vi har ofte hold i divisionsrækkerne, men vi har turneringshold til alle. Vores hjemmekampe ligger typisk på hverdage, og spilles i vores hal med god opbakning fra skolen elever.

Vi deltager i Nordjyske Mesterskaber for efterskoler med mulighed for at kvalificere os videre til DM.

Sommertræning på Stidsholt

Efter sæsonafslutning træner vi fortsat håndbold. Men eftersom håndbold stiller store krav til fysikken, så vi udnytter denne periode til alternativ og overførbar træning. Vi deltager i strandhåndboldstævne.

Og alt det andet….

Som elev på håndboldlinien deltager du i trænerkursus og dommerkursus. Du får mulighed for at træne med vores erfarne og kompetente gæstetræner Morten Arvidsson ca 1 gang om måneden. Og så har vi hvert år en suveræn linietur med godt socialt samvær og fed håndboldoplevelse. Sidste år gik linieturen til Flensburg, hvor vi så dem spille mod de evige rivaler fra Kiel.

På Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole giver vi dig muligheden for at arbejde med detaljerne: 4 ugentlige træninger, og i øvrigt fri adgang til hallen mange flere timer. Der er plads til alle, bare man er motiveret og engageret for at lære og udvikle sit håndboldspil. Vores trænere tilbyder masser af praktisk og teoretisk håndboldviden, som også er nyttig i senere i håndboldlivet efter et bragende godt efterskoleår.

Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole giver dig alt du skal bruge for at blive en god håndboldspiller – nu mangler vi bare dig!

Trænerteam på håndboldlinjen

Helle Dam Dyhr

Helle begyndte som underviser på Stidsholt i 2016. Hun er tidligere elite-håndboldspiller. I sin aktive karriere spillede Helle internationale kampe med klub- og ungdomslandshold, og spillede 7 sæsoner i håndboldligaen. Hun har blandt andet spillet for Randers HK, hvor Morten Arvidsson også har en fortid. Helle er uddannet fysioterapeut, og har 7 års erfaring fra klinik. Kombinationen af fysioterapeutisk viden og erfaringer fra egen håndboldkarriere er særdeles nyttig i træningsplanlægningen for håndboldlinien.

Håndbold træner på Stidsholts håndbold linje

Jesper Tang Thomsen

Jesper har undervist på Stidsholt siden 2008. Jesper er uddannet lærer og har linjefag bl.a. i idræt. Han har været håndboldtræner, siden han var 14 år. Han har taget en lang række trænerkurser og taget adskillige moduler af DHF’s træneruddannelse. Jesper er skolens mest rutinerede håndboldtræner – hans erfaring er koblet med interessen for udviklingen af den enkelte spiller som en del af holdet samt et aldrig svigtende vinderinstinkt.

 

Jesper træner på Stidsholts håndbold linje

Morten Arvidson

Vi har en særdeles kompetent gæstetræner: Morten Arvidsson.

De fleste der beskæftiger sig med håndbold kender Morten. Han har en lang karriere som elitehåndboldtræner blandt andet i KIF Kolding og Randers HK, og har også været træner i udlandet blandt andet i Norge, Sverige og Tyskland. Morten er oprindeligt uddannet folkeskolelærer.

Morten er en af Danmarks bedst uddannede håndboldtrænere med bl.a. uddannelse fra DHF, Norge Olympia Toppen og det Europæiske Håndboldforbund. Han har været professionel håndboldtræner siden 1990 med over 10 års international erfaring i norske, tyske og svenske klubber. Morten har endvidere undervist på håndboldkurser såvel nationalt og internationalt.

Morten er gæstetræner for både håndboldpiger og -drenge.

 

 Spændende tilbud med håndboldtræning og chancen for at opleve efterskolelivet

Håndbold DRENG      Håndbold PIGE