Stidsholt - Idrætsefterskole i Nordjylland
 

Semester valgfag

Valgfagene vælges for en periode på ca. 6-8 uger.

Kom godt i gang med træning

Valgfaget er til dig der ønsker at komme godt igang med træningen igen ovenpå en (måske) lidt afslappende sommer.

Valgfaget byder både på konditionstræning (eksempelvis spinning og løb) og styrketræning i styrkerummet.

Intet krav til niveau/form – alle kan være med.

 

Træværksted

Her handler det om at udvikle og fremstillet produkter af træ. Vi skal arbejde med dele af processen i udviklingen af et produkt. Vi skal bl.a. arbejde med ideen bag, arbejdstegninger, produkt beskrivelser, produktudvikling, produkt fremstilling, økonomi samt salgs muligheder.

 

Iværksætter

Kunne du godt tænke dig at starte din egen virksomhed? I valgfaget iværksætteri skal vi starte vores egen virksomhed, med hjemmeside, sociale media, budgetter osv. Du bestemmer hvilken virksomhed du vil starte. Jeg hjælper dig med at komme i gang.

 

Badminton for begyndere

Badminton for begyndere er for de elever der aldrig rigtigt har prøvet verdens sjoveste spil. Vi tager udgangspunkt i elevernes niveau, og lærer regler, greb og tekniske færdigheder.

Der er maxbegrænsning på 20 elever.

 

Mad på nye måder

Vi udforsker mad på nye måder. Kan kendte emner gøres mere bæredygtige? Vær selv med til at bestemme det udviklende indhold.

 

Udsmykningsværksted

I dette fag skal I være med til at udsmykke spisesalen eller nogle af de andre vægge på efterskolen. Hvis du går med en indre drøm om at være kreativ med en pensel eller andet på de hvide vægge, så er det nu du skal gribe chancen.

 

Klatring for begyndere

Med vores uddannede klatrerinstruktører JV og BE, lærer du både at klatre og sikre og hjælpe dine kammerater op ad klatrevæggen i Ørtoft.

 

Golf for begyndere

Har du aldrig prøvet at spille golf før, men godt kunne tænke dig at prøve-/lære det, og sågar tage regelprøven, så du har muligheden for at blive en rigtig golfspiller, der til slut må spille på den helt store bane – så har du chancen her.

 

Golf fortsætter

Golf i denne periode er et fortsætter valgfag, hvor man bygger videre på det man lærte i den første valgfagsperiode. Altså kan man kun vælge dette, hvis man havde golf i periode 1!

 

Førstehjælp

En hurtig førstehjælpsindsats kan være med til at redde liv – og til at reducere en ulykkes omfang og mindske traumer! Når du lærer førstehjælp, bliver du en af dem, der kan være med til at gøre en verden til forskel for et andet menneske.

Du vil blandt andet lære hvordan man giver livreddende førstehjælp, bruger en hjertestarter, og få viden omkring psykisk førstehjælp, samt behandling af småskader.

 

Snacks

Vi laver lækre snacks.

Vær med til at bestemme og sammensætte opskrifterne for kommende valgfagsperiode.

 

 

Styrketræning

Valgfaget er for dig der ønsker at vide mere om styrketræning og afprøve styrketræning i praksis.

Vi træner forskellige former for styrketræning nede i styrkerummet, hvor vi har alle maskinerne og redskaberne til rådighed.

Alle kan være med på valgfaget – uanset erfaring og niveau.

Springgymnastik

Find din indre springgymnast frem. Sæby Springgymnastik klub står for undervisningen inde i Sæby med springgrav osv.

Max plads til 16 på holdet.

 

Guitar for begyndere

Kunne du tænke dig at lære at spille på guitar? Så har du chancen nu 🙂 Kom med og tag de første skridt mod at blive den næste seje guitarist!

 

Fodbold i hallen for begyndere

“Fodbold i hallen for begyndere” er et valgfag for både drenge og piger. Det er ikke for primær fodboldspillere. Vi skal både træne vores teknik gennem øvelser, men vi kommer også til at spille en masse hyggelige kampe for sjov imod hinanden.

 

Håndbold i hallen for begyndere

Vær med til håndbold for nybegyndere! Du skal være nybegynder! Vi skal træne det mest basale og ud fra træningerne udtager vi hold til NM i marts.

 

Perleværksted

I dette valgfag er vi kreative og laver armbånd, halskæder, ankelkæder og øreringe ud af perler. Du kan lave helt dit eget design. Du har også mulighed for at slå din kreativitet løs med de farverige strygeperler og fremstille mønstre efter eget valg til forskellige formål.

 

Budgetvenlig sund mad

Vi skal snakke om hvad symbolerne betyder, og selvfølgelig lave mad.

 

Fysisk og mentaltræning for piger

Valgfaget er for alle de piger der ønsker træning målrettet krop og sind.

Valgfaget består derfor både af mindfulness, yoga, fysisk træning, dans mm.

 

Ukulele for begyndere

Kom og lær at spille ukulele 🙂 Du behøves ikke at kunne noget på forhånd, du skal bare have lysten til at prøve!

Vi skal lære at spille nogle forskellige akkorder og spille nogle små sange.

Det bliver hyggeligt og fedt! 🙂

Bordtennis

Bordtennisvalgfaget er for dig, der gerne vil TRÆNE og SPILLE kampe i 90 minutter af gangen, og både for øvede og nybegyndere. Vi kommer til at spille en masse kampe, både single, double og 2v1. Men vi kommer også til at TRÆNE en del og øve os i både serven, underhåndsskruet, sideskruet og overskruet og SMASHEN.

 

SoMe

SoMe valgfaget er for dig som synes sociale medier som instagram, facebook, tiktok mm. er spændende.

Vi skal sammen lave content/indhold til skolens sociale medier. Derudover får du en masse viden, som du kan bruge til at promovere dine egne SoMe profiler.

Lyder det som noget for dig? Så vælg SoMe!

 

 

Kreativ billedbog

Kreativt billedebogs-værksted (Lav din egen kreative foto-bog, fuld af minder fra dit efterskoleophold. Vi arbejder i programmet Pixum, hvor der både er plads til tekst, små anekdoter, Cliparts og meget mere…Den færdige bog kan du efterfølgende få fremkaldt, når du har afsluttet den. Den skal jo laves færdig, når efterskoleåret er slut.

 

Svømning for begyndere

Lær at svømme 25 meter crawl uden du står på bunden. Det bliver mega sjovt og du bliver træt – på den gode måde 😃

Har man modet, og mener man har evnerne, så er Kris naturligvis klar til et race den sidste gang… – men det er nok ikke “gratis” 😉

 

Sommerfit

Valgfaget er til dig der ønsker at finpudse formen inden sommeren står for døren.

Valgfaget bliver primært udendørs træning og løb.

Hvis du har planer om at deltage i Aalborg Halvmarathon i maj, er dette valgfag en fremrangende mulighed for at få løbeformen gjort klar til løbet.

 

Boldspil

I boldspil arbejder vi med forskellige typer boldspil, hvor vi også kigger på hvordan de er opbygget. I vil lære om “spilhjulet”, som vi kan bruge til at forstå diverse boldspil samt i sidste ende opfinde vores eget spil.

Gaming for begyndere

Har du ikke prøvet at bruge mange timer foran en pc før? Så er gaming for begynder noget for dig. Vi spiller CSGO – Hvor man som helt ny kan lære, hvordan man spiller spillet.

Det eneste krav er, at du har en pc eller kan låne en pc til at spille på.

Valgfaget er IKKE for esportslinjen! – eller folk der har gamet CS før…

 

Basket for piger

Er du en pige der går rundt med en indre Michael Jordan i dig, men synes at det er svært at spille basket, når de fysisk stærke drenge fylder for meget på banen, så er her muligheden for at vælge basket kun for piger. Der arbejdes både med tekniske færdigheder, samt med de taktiske og fysiske elementer af spillet.

 

Dans

Dans med fokus på bevægelse og opfindsomhed. Alle kan være med om man har danset før eller ej, vi gør det så godt vi kan. Vi skal forsøge os med nogle forskellige stilarter.

 

Step-fitness

Eleverne skal lære basistrin samt mere avancerede trin på stepbænken samt at kunne sammensætte disse trin til en koreografi i takt til musik.

 

Quiz med Kris

Bliv mester i dit eget spil – og lad os hygge med at dyste mod hinanden.

 

Løb med forstanderen

Vi løber en tur i det dejlige vejr. Der vil både være en længere løbetur og lidt intervalløb i området omkring skolen.

 

Spinning

Valgfaget er til dig der ønsker at få sved på panden på spinningscyklen og forbedre din kondition.

Der sørges for at spinningstimen bliver sjov og udfordrende med sjove blokke og god musik.

 

Poker

I dette valgfag lærer vi først og fremmest reglerne i poker og hygger os med at dyste mod hinanden. Vi kommer til at lave små turneringer, hvor man kan afprøve forskellige taktiske strategier. Der dystes naturligvis IKKE om rigtige penge – kun om håneretten.

 

Ultimate

Hvis du gerne vil prøve en anderledes sportsgren, skal du vælge Ultimate. Her får du både motion og har det sjovt med vennerne. Prøv Ultimate og oplev den unikke kombination af konkurrence, teamwork og adrenalin.

 

Beachhåndbold

Beachhåndbold er for håndboldspillere – ikke for rookies.

Lær spillet fra A til Z. Piruetter, vip i feltet og flyveparader. Og så har underviseren været dansk mester!!

 

Svømning

Vi øver de basale stilarter i svømning, og håber på at en ugentlig bad kan hjælpe på humøret i hverdagen.

 

Pickelball

 

Dart

 

Sunde Snacks

 

Discgolf

 

Usunde Snacks

Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op