Stidsholt - Idrætsefterskole i Nordjylland
 

Tag 10. klasse på efterskole i Jylland – Fokus på idræt og faglighed

Stidsholt er en nordjysk efterskole med 10. klasse, hvor vi har stort fokus på idræt og dine sportslige interesser. Som idrætsefterskole er vi alle sportsnørder, og det er det fællesskab, vi dyrker sammen. Det betyder dog ikke, at vi ikke også vægter boglighed højt. For os er det en sport at balancere faglighed med din forkærlighed for idræt og sport.

En nordjysk 10. klasse-efterskole, der er målrettet dig og din sport

Er du på udkig efter en efterskole i Jylland med et spændende 10. klasse-forløb, hvor du kan bygge bro til ungdomsuddannelsen på en måde, der tager højde for dine sportsinteresser? På Stidsholt Idrætsefterskole kan du vælge mellem linjerne fodbold, badminton, svømning, håndbold, fitness, e-sport, golf eller en kombination mellem to. Du kan på den måde selv præge dit efterskoleår med lige netop den sport, der scorer højest på dit interesse barometer.

Vi sørger for rammerne, der giver dig de bedste muligheder for at have det sjoveste år på en seriøs måde. Dit skoleår bliver fyldt med spændende aktiviteter i et godt fællesskab, og du vil komme til at mærke, at skolefag, sport og sjov går op i en højere enhed hos os. Det giver dig mulighed for selv at præge din 10. klasse på efterskole mest muligt, så du får det bedste ud af dit skoleår på Stidsholt. Det giver både glade og ambitiøse elever.

En efterskole med masser af aktiv sport og plads til faglig fordybelse

Vi holder fokus på din valgte idrætsgren og sætter rammerne for, at du kan udvikle dit talent. Samtidig hjælper vi dig også med at udvikle din faglighed. Du bliver altså både rustet til at tage 10. klasses prøver, samtidig med at du kan dyrke din yndlingssport. Faglighed kombineret med din aktive hverdag gør, at du bliver helt klar i pæren til at gå gennem prøverne på bedste vis.

Selv om du har stor indflydelse på din skolegang her på Stidsholt, er der alligevel nogle obligatoriske fag, du skal modtage undervisning i, og som du er forpligtet til at møde op til. Det gælder fag som dansk, engelsk, matematik og idræt med idrætsteori. Som tilvalgsfag kan du vælge fysik eller tysk – og du skal vælge minimum ét af dem. Vores undervisning følger de samme krav til undervisningen som i folkeskolens 10. klassetrin.

Vi bygger bro mellem 10. klasse på efterskole og ungdomsuddannelserne

Som 10. klasse-efterskole hjælper vi dig med at bygge bro og klæder dig godt på til de mange forskellige ungdomsuddannelser, så du får den bedste start på dit videre uddannelsesforløb. Ud fra din uddannelsesplan får du mulighed for at snakke med en skolevejleder, der vejleder dig ud fra dine valg og ønsker, så du kan træffe den rigtige beslutning omkring din ungdomsuddannelse.

Vi sætter også et konkret brobygningsforløb sammen, der strækker sig over en uge på en ungdomsuddannelse efter dit valg. Her sørger vi for, at du får transport til og fra det brobygningssted, som du har valgt at se nærmere på, i løbet af ugen. Brobygningsugen er i fremtidens tegn. Derfor ligger der helt naturligt en OSO-opgave (Obligatorisk Selvvalgt Opgave) efter den, som er baseret på din uddannelsesplan og de vejledningsaktiviteter, du har været igennem. Du får en karakter for din opgave, som vil fremgå på dit endelige afgangsbevis.

En efterskole med dygtige trænere og undervisere

Her på Stidsholt Idrætsefterskole har vi din faglige og sportslige udvikling i fokus, og det har vi mange års erfaring med. Med et efterskoleår i 10. klasse her er du derfor garanteret en undervisning, træning og socialt samvær, som kun kan ske ved de mest dedikerede undervisere og trænere. 

Vores undervisning er udviklet af et team, der ved, hvad de taler om. Vi vælger nemlig kun dygtige lærere og trænere, der formår at tage udgangspunkt i dit niveau. Du udvikler dig sportsligt og fagligt i samarbejde med din kompetente træner her på Stidsholt. Og samtidig har du det sjovt. Kan det være bedre?

Dygtiggør dig og bliv klar til at læse videre

Vælg 10. klasse på vores efterskole, hvis du altid har drømt om at komme på efterskole. Du kan også vælge et ophold hos os, fordi du trænger til at bruge et år mere på at dygtiggøre dig, så du bliver klar til en videregående uddannelse. 

Et år på efterskole kan være sundt for at give dig lige det afbræk, du har behov for, før du skal begynde på din ungdomsuddannelse. Du kan også bruge det som et år, hvor du fokuserer endnu mere på at blive dygtig til dine interesser – og du kommer til at gøre det med andre, der har det på samme måde som dig.

Vi sørger for rammerne til, at du kan dyrke din sport og bliver klædt bedst muligt på i din faglighed. Det er vi nemlig eksperter i.

Få en førsteplads i at gå på efterskole på Stidsholt

Der findes mange gode efterskoler i Jylland, der alle kan lidt af det samme og så alligevel noget forskelligt. Vi er toptrænede i at give dig og alle dine holdkammerater en førsteplads i at gå på efterskole her på Stidsholt. Vi fokuserer på at give dig motivationen og de helt rigtige redskaber til at gøre din faglighed og træning til en leg – sammen med alle os andre. Vi er et samlet fællesskab, hvor vi går op i vores sport og faglighed med krop og sjæl.

På Stidsholt efterskole kommer du til at have et år i 10. klasse sammen med en masse andre sportsglade elever og sportstossede undervisere. Det er vores erfaring, at de bedste fællesskaber dannes ud fra fælles interesser, og at den bedste læring sker gennem entusiasme.

Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op