Valgfag på efterskole

Med valgfag på efterskole kan du tilrettelægge din undervisning, så du foruden de obligatoriske fag har en række fag, du selv bestemmer. Har du lyst til udfolde dine kreative evner, blive en habil klatrer eller måske blive super skarp til FIFA? Så er der rig mulighed for det på Stidsholt efterskole.

 

Hvordan skal du vælge dine valgfag på efterskole?

På Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt har vi mange forskelligartede valgfag – nogle er aktive, og andre kalder på fordybelse, så der er noget for enhver smag.

Fælles for fagene er, at de er med til at bringe variation i hverdagen hos skolens elever og motivere til at dygtiggøre sig indenfor forskellige områder.

Nogle af valgfagene hos Stidsholt er periodevalgfag og skifter flere gange om året, ligesom de kan variere fra elevhold til elevhold. Andre vælges for hele året og nogle for et halvt år.

Valgfag i 9. klasse

Som elev i 9. klasse på efterskolen har vi valgt de fleste af dine fag, som er obligatoriske boglige fag. Du skal kun vælge linjefag. Du har ét linjefag, som vi kalder dit primærfag, som du har 2-4 gange ugentligt. Derudover kan du vælge et af de andre linjefag, som du har 1-2 gange ugentligt. Du har derfor mulighed for at kombinere flere fag og prøve kræfter med forskellige discipliner.

Til sommer, når vi når prøveperioden, kan du også få lov at have diverse valgfag.

Valgfag i 10. klasse

Som elev i 10. klasse på efterskolen skal du have 28 lektioner om ugen. Vi har valgt, at du skal have 4 lektioner i matematik, 4 lektioner i engelsk, 6 lektioner med dansk og 2 lektioner med onsdagsvalgfag, som vælges i august. Derudover skal du bekræfte den linje, du vil være en primær del af. Denne linje har du 4-8 (10) lektioner af ugentligt.

Derudover kan du vælge at kombinere med andre linjer, som du har 2-6 lektioner af ugentligt.

Der er også en lang række valgfag, som du kan vælge på dit skema. Se nogle af dem i menuen her på siden.

Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op