Stidsholt - Idrætsefterskole i Nordjylland
 

Valgfag på efterskole

Med valgfag på efterskole kan du tilrettelægge din undervisning, så du foruden de obligatoriske fag har en række fag, du selv bestemmer. Har du lyst til at udfolde dine kreative evner, blive en habil klatrer eller måske udvikle din musikalske kunnen? Så er der rig mulighed for det på Stidsholt efterskole.

 

Hvordan skal du vælge dine valgfag på efterskole?

På Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt har vi mange forskelligartede valgfag – nogle er aktive, mens andre kalder på fordybelse, så der er noget for enhver smag. Fælles for valgfagene på efterskolen er, at de er med til at bringe variation i hverdagen hos skolens elever og motivere til at dygtiggøre sig indenfor forskellige områder. 

Nogle af valgfagene hos Stidsholt er periodevalgfag og skifter flere gange om året, ligesom de kan variere fra elevhold til elevhold. Andre vælges for hele skoleåret og nogle for et halvt år.

Valgfag i 9. klasse

Som elev i 9. klasse på efterskolen har vi valgt de fleste af dine fag, som er obligatoriske boglige fag. Du skal kun vælge linjefag. Du har ét linjefag, som vi kalder dit primærfag, hvilket du har 2-4 gange ugentligt. Derudover kan du vælge et af de andre linjefag, som du har 1-2 gange ugentligt. Du har derfor mulighed for at kombinere flere fag og prøve kræfter med forskellige discipliner. Til sommer, når vi kommer til prøveperioden, kan du også få lov at have diverse valgfag.

Valgfag i 10. klasse

Som elev i 10. klasse på efterskolen skal du mindst have 28 lektioner om ugen. Vi har valgt, at du skal have 4 lektioner i matematik, 4 lektioner i engelsk, 6 lektioner med dansk og 4 lektioner som vi bestemmer.

Derudover har du 8 lektioner på dine linje(r).

Det betyder at de 26 lektioner er bestemt på forhånd. Du skal derfor vælge valgfag der svarer til mindst 2 lektioner. Du må gerne vælge flere.

Derudover KAN du ønske at kombinere med andre linjer, som du har 2 – 6 lektioner af ugentligt

Forskellige typer af valgfag

Halv og helårs valgfag
Disse vælges for et halvt eller helt år.

 

Semester valgfag
Disse vælges for en kortere periode ca. 6-8 uger.

Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op