Stidsholt - Idrætsefterskole i Nordjylland
 

Linjefag

På Stidsholt er der fokus på personlig udvikling for den enkelte elev. Hverdagen er præget af, at opfattelsen er, at idrætten er en leg. En leg, hvor både fantasi, strategi, konkurrence, bevægelse, sundhed og fællesskab er vigtige og ligeværdige elementer.

Leder du efter en fitness efterskole? Eller en badminton efterskole? Eller en af de andre fantastiske linjer vi har? Hos os kan du vælge det DU ønsker, og stadigvæk være sammen med andre unge, der har både samme og andre interesser end dig selv.

Højt kvalificerede lærere

Du kan på Stidsholt vælge mellem forskellige linjefag. Du kan vælge mellem badminton, fitness, fodbold, håndbold, og svømning. Fælles for alle linjefag er, at skolen kan tilbyde højt kvalificerede lærere til hver linje. Lærerne i linjefagene har erhvervet sig en masse erfaring specifikt inden for det fag, som den pågældende lærer underviser i. Der er derfor rig mulighed for at udvikle sig i gennem skoleåret. Skolen forventer dog, at eleverne er i god fysisk form når de starter deres skoleår på Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole. Ligeledes forventes det, at eleverne har viljen til at træne og udvikle sin fysiske form i løbet af skoleåret.

Vi går op i vores linjer og vores elever, derfor har vi de bedste medarbejdere, til at udvikle netop dine kompetencer, uanset hvilken linje du har valgt.

Hvilken efterskole skal jeg vælge?

Det er meget populært at tage på efterskole i enten 9. klasse eller 10. klasse, og vil du sikre dig en plads på den skole, du allerhelst vil gå på, skal du beslutte dig i god tid. Måske sidder du, som mange andre, med spørgsmålet: “Hvilken efterskole skal jeg vælge?”. Det er svært at vide på forhånd, om man træffer det rigtige valg, men valg af efterskole behøver slet ikke være svært. Tag blot udgangspunkt i få ting – så kan du i hvert fald hurtigt afskrive mange af de skoler, der findes rundt om i Danmark. Læs med her, hvor vi klæder dig lidt bedre på til at vælge rigtigt.

Forskellige linjefag med idræt som fællesnævner

På Stidsholt er der fokus på personlig udvikling for den enkelte elev. Hverdagen tager udgangspunkt i en opfattelse af, at idrætten er en leg. En leg, hvor både fantasi, strategi, konkurrence, bevægelse, sundhed og fællesskab er vigtige og ligeværdige elementer.

Leder du efter en fitness-efterskole? En badminton-efterskole? Eller en af de andre fantastiske linjer vi har? Hos os kan du vælge det DU ønsker og stadigvæk være sammen med andre unge, der har både samme og andre interesser end dig selv.

Udvikl dine kompetencer med hjælp fra vores højt kvalificerede lærere 

På Stidsholt kan du vælge mellem forskellige linjefag. Du kan vælge mellem badminton, fitness, fodbold, håndbold, og svømning. Fælles for alle linjefag er, at skolen kan tilbyde højt kvalificerede lærere til hver linje. Lærerne i linjefagene har erhvervet sig en masse erfaring specifikt inden for det fag, som den pågældende lærer underviser i. Der er derfor rig mulighed for at udvikle sig gennem skoleåret. Skolen forventer dog, at eleverne er i god fysisk form, når de starter deres skoleår på Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole. Ligeledes forventes det, at eleverne har viljen til at træne og udvikle sin fysiske form i løbet af skoleåret.

Vi går op i vores linjer og vores elever, derfor har vi de bedste medarbejdere til at udvikle netop dine kompetencer, uanset hvilken linje du har valgt.

Tag udgangspunkt i dine interesser ved valg af efterskole 

Noget af det første du skal gøre, når du skal beslutte dig for, hvilken efterskole du skal vælge, er at tage udgangspunkt i dine egne interesser. Er du optaget af musik eller passioneret omkring skuespil, skal du selvfølgelig gå med en efterskole, der tilbyder linjefag inden for netop disse interessefelter.

Er du derimod født med en ketcher eller håndbold i hånden, skal du gå efter en efterskole, der tilbyder en bred vifte af sportslinjer, hvor du kan udvikle dit sportslige talent. Hos Stidsholt tilbyder vi en række linjefag inden for flere forskellige sportsgrene. Læs eksempelvis om vores pigefodboldlinje her.

Grunden til at du skal tage udgangspunkt i dine interesser, er selvfølgelig, at du kommer til at bruge meget af din tid med andre elever, der har valgt skolen ud fra de samme interesser. Og det er et godt udgangspunkt for dit skoleforløb.

Hvilken efterskole passer til mig? – Stidsholt har stolte traditioner

Er det sport, der har din særlige interesse, skal du vælge Stidsholt. Vi har stolte idrætstraditioner og tilbyder mange forskellige sportslinjer, så du er sikret mange forskellige muligheder, hvis du vælger os.

Grundet vores stolte traditioner kan vi også tilbyde vores elever stærke lærer- og trænerteams, der ved, hvad en sportsefterskole går ud på. Det er vigtigt for os, at vores elever får fuldt udbytte af deres ophold her hos os, samtidig med at du selvfølgelig skal have et år fyldt med oplevelser for livet.

Find efterskolen for dig – her udvikles du fagligt og sportsligt

På Stidsholt Idrætsefterskole er det vigtigt for os, at du udvikler dig både fagligt og sportsligt, hvorfor både sport og boglige fag er vægtet højt. Det er ikke afgørende, hvordan dit sportslige niveau er, når du starter her på skolen. Uanset udgangspunkt vil du opleve, at du har udviklet dig meget, når du er færdig med dit år her hos os. 

Vores dygtige undervisere er i stand til at planlægge en skoledag, der er tilrettelagt på bedst mulig vis, så du får det bedst mulige udbytte. Derudover vil du opleve, at vi går meget op i, hvilken kost der bliver serveret.

Den rette kost er altafgørende for, at du får det rigtige brændstof til hjernen og kroppen – og det er uanset, hvilken sportslinje du vælger her hos os.

Alle efterskoler giver venskaber for livet – men tænk dig om

Men hvilken efterskole passer til mig, tænker du måske? Vi vil til enhver tid anbefale dig at gå med din mavefornemmelse, når du skal vælge en god efterskole. Der er heldigvis rig mulighed for, at du kan besøge Stidsholt Idrætsefterskole for at få et indblik i, hvordan en skoledag forløber her på skolen.

Får du en god fornemmelse, når du besøger os, skal du selvfølgelig søge om en plads på netop vores skole. Elsker du sport, kan du også trygt vælge os, da hele vores lærerstab og trænerteams elsker sport. Det samme vil dine medstuderende, og det er et godt udgangspunkt for nye, dybe venskaber.

Hvad med geografien – er den afgørende for dig?

Vores skole er placeret i Nordjylland, og for nogle elever er det slet ikke en afgørende faktor, men for andre kan det have stor betydning. Før du vælger et ophold på Stidsholt, skal du derfor finde ud af, om vores geografiske placering er afgørende. Du kommer til at bruge meget af din tid her, men du skal også bruge tid på at komme til og fra skolen i weekenderne. Bor du på Sjælland, kan den relativt lange tur være grund til, at du ikke skal vælge os. Det skal du gøre op med dig selv, før du beslutter dig.

Uanset hvor i landet du kommer fra, står vi dog klar til at tage imod dig med åbne arme. Vi er klar til at give dig et fantastisk år på efterskole med fodbold, svømning, håndbold, badminton eller fitness.

Er du til sport, faglig udvikling og sammenhold: Stidsholt er din nye efterskole

Som sagt er vi en skole, hvor sportslig og faglig udvikling går hånd i hånd – og for at opnå dette, fordrer det et tæt sammenhold mellem lærer og elever. Det kræver også et tæt sammenhold eleverne imellem. Det er alt sammen noget, du får, hvis du vælger et ophold her hos os.

Vi håber, du er blevet lidt klogere på, hvilken efterskole du skal vælge. Vi glæder os til at modtage din ansøgning, hvis Stidsholt er den skole, du gerne vil tilbringe et år på.

Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op