Fitness efterskole

Kunne du tænke dig at kombinere dit efterskoleophold med fitness?

Fitness er for dig, som ønsker at udvikle dig i forskellige grene af fitness, mens du er på efterskole. Fitness på Stidsholt handler om at lære egen krop at kende, få kendskab til egne begrænsninger og udforske de muligheder der ligger for udvikling. Fitness handler om at sætte personlige mål og arbejde henimod egen udvikling uden at deltage i diverse konkurrencer.

fitness efterskole

Sundhed handler om det hele menneske

Hvis du vælger fitnesslinjen vil du træne 8 lektioner om ugen. Sundhed for os handler om det hele menneske, hvor krop, psyke, kost mm. hænger sammen. Det er en forudsætning, at træning skal være udviklende og sjovt. Vi mener, at man udvikler sig bedst i et trygt og positivt miljø. Det eneste vi kræver af dig er, at du deltager aktivt og er klar til at prøve noget nyt – vi tør nemlig godt love, at vi vil udvide din horisont indenfor hvad fitness-begrebet indeholder!

Teoretisk og praktisk undervisningsforløb

Du vil i løbet af året deltage i et teoretisk og praktisk undervisningsforløb indenfor fitness. Vi underviser dig i et kursus som efterfølgende giver dig kompetencer som hjælpeinstruktør, som kan være dig til gavn hvis du ønsker at undervise i lokale idrætsforeninger el. lign. Kurset er et skræddersyet kursus lavet udelukkende for efterskoleelever på fitnesslinjen som et samarbejde mellem DIF, DGI og GymDanmark.

efterskole fitness

Indhold på fitnesslinjen

I løbet af året skal vi træne både funktionelt, cardio, rytme og fysisk træning indenfor følgende træningsformer:

BodyBike: Her vil vi give dig nogle fede cykeloplevelser, der bliver med garanti sved på panden, høj puls og smil på læben (Vi benytter BodyBike Connect cykler med look klamper – det er en fordel at du har spinningssko for at optimere din cykeloplevelse, men intet krav).

BodyPump: Dynamisk styrketræning med vægtstænger og vægtskiver til motiverende musik.

Boksetræning: Vi træner med inspiration fra bokseverdenen med bl.a. sjippetov, boksehandsker og boksepuder til energisk musik, der hjælper dig til at holde motivationen i top og yde dit maksimale.

Cirkeltræning: En varieret træning med stationer hvor hele kroppen trænes både i styrke og kondition.

Corebar: Corebarren er, som navnet antyder, en anderledes måde at få aktiveret din coremuskulatur (kropsstammemuskulatur). Vi træner forskellige koreografier til musik med fokus på styrke, koordination og kondition.

CrossFit: En effektiv, fed og funktionel måde at komme i sit livs form.

Dance: Højt humør og god energi vil være i højsædet. Vi træner forskellige genre af dans til god motiverende musik og har en fest mens vi træner.

Fitball: Vi har fokus på stabilitetstræning omkring mave/ryg (kropsstammen). De funktionelle øvelser på den store fitball vil forbedre både din balance og kropsholdning.

Hula Hoops: Her træner vi rytmiske serier og styrkeøvelser med hula hoops med vægt, hvor vi svinger og toner taljen til rytmisk musik.

Kettlebell: Træning med kettlebell er en hård og effektiv form for funktionel træning. Der er stor fokus på teknik og korrekt udførelse af øvelserne som vil udfordre både din styrke, koordination og kondition.

Løb: Vi opbygger langsomt vores kondition og udholdenhed og gør det at løbetræne sjovt med forskellige løbeøvelser, intervaltræning og øvelser som optimerer det individuelle løb.

Pilates: Vi træner dynamisk stabilitet med primær fokus på kropsstammen og de dybe muskler omkring mave og ryg. Vi lærer at bruge bestemte åndedrætsteknikker til at få det maksimale ud af øvelserne.

Stabilitetstræning: I denne træning tager vi udgangspunkt i den aktive restitution hvor vi benytter elastikker og vægte i funktionelle øvelser, så hele kroppen styrkes og tones med rette intensitet.

Step: En sjov og effektiv kredsløbstræning på stepbænken hvor vi bruger koreografien til at udfordre både din krop og hjerne.

TRX: Her træner du funktionelle bevægelser udelukkende med din egen kropsvægt som modstand. En effektiv træning med fokus på styrke, stabilitet og balance.

Ingen krav til erfaring

At dyrke fitness på Stidsholt kræver ikke, at du har dyrket fitness før, men vi forventer til gengæld:

  • at du vil deltage aktivt og udvise engagement i timerne
  • at du er klar til at prøve noget nyt og tager nye udfordringer med et smil
  • at du medbringer cykelsko og pulsmåler som dine personlige træningsredskaber

Træner på Stidsholts Fitnesslinje

Mette Hald

Uddannet fysioterapeut og fitnessinstruktør.

Holder selv meget af at træne, især i form af løb, spinning og styrketræning.

Har løbet flere halvmaraton end der kan tælles på to hænder og ét helt maraton.

Fitness efterskole med dygtige undervisere

Fitness er de seneste år blevet en mere og mere populær motionsform, og det er der flere årsager til. Mange af os ønsker at være herre over egen tid, og det kan du være med fitness, da du har mulighed for at skræddersy din træning, som du vil.

På en fitness efterskole kan du specialisere dig i de forskellige fitness-former med hjælp fra en meget kompetent træner og instruktør, der har fuldstændig styr på teknikker.

Teknikken er nemlig meget vigtig, når du benytter dig af fitness som sportsform. Det gælder uanset, om du sætter dig op på en bodybike eller bevæger dig ud i crossfittens kunst. Teknikken er grundlaget for, at du får optimalt udbytte af din træning, men også en måde, hvorpå du kan undgå at få en dum skade, der er svær at komme af med igen.

På Stidsholt fitness efterskole tilbyder vi fitness-linjefag med trænere, der lynhurtigt kan spotte og korrigere din teknik, hvis det er nødvendigt.

Derfor skal du vælge en efterskole med fitness

Vælg en efterskole med fitness, hvis du er nysgerrig på, hvordan du kan holde dig i form med et væld af udfordrende og spændende fitnessformer.

En efterskole med fitness giver dig nemlig mulighed for at prøve lidt af det hele, og din træning vil tilmed være skemalagt på forhånd, så du kommer til at prøve kræfter med mange forskellige fitness-dicipliner.

Mange befinder sig ikke synderligt godt i de traditionelle danske sportsformer som håndbold, fodbold eller badminton. Har du det også sådan, skal du vælge en efterskole med fitness, der på samme måde som de traditionelle sportsgrene udfordrer dig fysisk, teknisk og mentalt.

Fitness efterskole – et socialt univers

Der er flere, der har den overbevisning, at fitnesshold ikke understøtter et socialt rum, men det passer slet ikke. Selvfølgelig kan fitness være en anonym træningsform, hvor du blot kan deltage, træne og gå igen bagefter – helt uden social interaktion.

Men det kan sagtens være et socialt univers, hvor man sammen understøtter hinandens individuelle træning. Fitness er som udgangspunkt ikke en holdsport, men på Stidsholt betyder det meget for os at skabe træningsformer, der støtter det sociale sammenhold også.

Vi udvikler os sammen, sveder sammen og har det sjovt sammen på en fitness efterskole. Kom og vær med, hvis du gerne vil udvikle din fysik, din teknik og få venskaber for hele livet.

Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op