Stidsholt - Idrætsefterskole i Nordjylland
 

Fitness-efterskole

En fitness-efterskole er for dig, som ønsker at holde dig i form, mens du er social med dine kammerater. Fitness på Stidsholt handler om at lære egen krop at kende, få kendskab til egne begrænsninger og udforske mulighederne for at udvikle dig. Lær nye måder at udvikle dig og din krop i en aktiv retning.

Efterskole med fitnesslinje – her handler sundhed om det hele menneske

Som en idrætsefterskole har vi anlagt et perspektiv, hvor sundhed handler om det hele menneske. Krop, psyke og kost hænger uløseligt sammen. Derfor er det vigtigt for os, at din udvikling sker i et trygt og positivt miljø. Træning skal nemlig være både udviklende og sjovt, hvis interessen skal forblive god.

Hvis du vælger vores efterskole med fitnesslinje, bliver du en del af en helt særlig sportgren – vi kalder det efterskolefitness. Her vil du få masser af sjov og udfordrende træning i 8 lektioner om ugen. Vi kræver kun, at du deltager aktivt og er klar til at prøve noget nyt – til gengæld lover vi dig, at vi vil udvide din horisont for, hvad begrebet fitness betyder for dig.

Efterskolefitness med et teoretisk og praktisk undervisningsforløb

Som fitness-efterskole gør vi en dedikeret indsats for at udstyre vores elever med både teoretisk viden og praktisk erfaring. Derfor vil du i løbet af året deltage i et teoretisk og praktisk undervisningsforløb indenfor fitness. Vi underviser dig i et kursus, som efterfølgende giver dig kompetencer som hjælpeinstruktør. Du kan tage alle de gode kompetencer med dig til at undervise i din lokale idrætsforening eller assistere i et fitnesscenter. Kurset er et helt særligt kursus lavet udelukkende for efterskoleelever på fitnesslinjen på Stidsholt i samarbejde mellem DIF, DGI og GymDanmark.

Indhold på fitnesslinjen

Vi lover dig, at vi ikke kommer til at sidde på hænderne på Stidsholt! I løbet af året skal vi have masser af efterskolefitness og træne både funktionelt, cardio, rytme og fysisk træning indenfor følgende træningsformer:

BodyBike: Her kan du presse din krop med fede cykeloplevelser. Der bliver med garanti sved på panden, høj puls og smil på læben. Vi benytter BodyBike Connect cykler med Look-klamper, der er forberedt til spinningsko.

BodyPump: Dynamisk styrketræning med vægtstænger og vægtskiver til motiverende musik. Øvelserne er simple, men udfordrende, så vær forberedt på at tonse igennem.

Boksetræning: Vi bokser ikke mod hinanden, men derfor kan vi godt træne, som skulle vi til kamp. Vi træner med inspiration fra bokseverdenen med bl.a. sjippetov, boksehandsker og boksepuder til energisk musik, der hjælper dig til at holde motivationen i top og yde dit maksimale.

Cirkeltræning: Hurtigt og intenst. En varieret træning med stationer, hvor hele kroppen trænes både i styrke og kondition.

Corebar: Med corebarren styrker vi kroppens indre kerne gennem dynamisk og aktiv træning. Få aktiveret din core-muskulatur (kropsstammemuskulatur) ved at træne forskellige koreografier til musik med fokus på styrke, koordination og kondition.

CrossFit: Tænk anderledes med CrossFit – det er nemlig alt andet end klassisk styrketræning. En effektiv, fed og funktionel måde at komme i sit livs form.

Dance: Højt humør og god energi vil være i højsædet. Vi træner forskellige genrer af dans til god motiverende musik og har en fest, mens vi træner.

Fitball: Stabilitetstræning af mave og ryg (kropsstammen). De funktionelle øvelser på den store fitball vil forbedre både din balance og kropsholdning.

Hula Hoops: Her træner vi rytmiske serier og styrkeøvelser med hula hoops med vægt, hvor vi svinger og toner taljen til rytmisk musik.

Kettlebell: Træning med kettlebell er en hård og effektiv form for funktionel træning. Der er stor fokus på teknik og korrekt udførelse af øvelserne, som vil udfordre både din styrke, koordination og kondition.

Løb: Løbetræning på en sjov og udfordrende måde. Vi opbygger langsomt vores kondition og udholdenhed med forskellige løbeøvelser, intervaltræning og øvelser, som optimerer det individuelle løb.

Pilates: Vi træner dynamisk stabilitet med primært fokus på kropsstammen og de dybe muskler omkring mave og ryg. Med bestemte åndedrætsteknikker optimerer vi os selv for at få det maksimale ud af øvelserne.

Stabilitetstræning: I denne træning tager vi udgangspunkt i den aktive restitution, hvor vi benytter elastikker og vægte i funktionelle øvelser, så hele kroppen styrkes og tones med rette intensitet.

Step: En sjov og effektiv kredsløbstræning på stepbænken, hvor vi bruger koreografien til at udfordre både krop og hjerne.

TRX: Her træner du funktionelle bevægelser udelukkende med din egen kropsvægt som modstand. En effektiv træning med fokus på styrke, stabilitet og balance.

Fitnesslinjen stiller ingen krav til erfaring

At dyrke fitness på Stidsholt kræver ikke, at du har dyrket fitness før, men vi forventer til gengæld:

  • at du vil deltage aktivt og udvise engagement i timerne
  • at du er klar til at prøve noget nyt og tager nye udfordringer med et smil
  • at du medbringer cykelsko og pulsmåler som dine personlige træningsredskaber

Træner på Stidsholts Fitnesslinje

Mette Hald

Uddannet fysioterapeut og fitnessinstruktør.

Holder selv meget af at træne, især i form af løb, spinning og styrketræning.

Har løbet flere halvmaraton end der kan tælles på to hænder og ét helt maraton.

Fitness-efterskole i Jylland med dygtige undervisere

Fitness er de seneste år blevet en mere og mere populær motionsform. Fitness er meget fleksibel som træningsform, da du har mulighed for at sammensætte din træning, præcis som du ønsker. På vores fitness-efterskole i Jylland kan du specialisere dig i de forskellige grene indenfor fitness med hjælp fra en meget kompetent træner og instruktør, der har fuldstændig styr på teknikkerne. Teknikken er nemlig meget vigtig, når du benytter dig af fitness som sportsform. Det gælder, uanset om du sætter dig op på en bodybike eller bevæger dig ud i crossfittens kunst. Teknikken er grundlaget for, at du får optimalt udbytte af din træning, men også en måde, hvorpå du kan undgå at få en ærgerlig skade, der er svær at komme af med igen.

På Stidsholt efterskoles fitnesslinje har vi trænere, der selv er dygtige fitnessudøvere og undervisere, der klæder dig helt rigtigt på til at blive din egen fitnessguru.

Derfor skal du vælge en efterskole med fitnesslinje

Vælg en efterskole med fitness, hvis du er nysgerrig på, hvordan du kan holde dig i form med et væld af udfordrende og spændende fitnessformer. En efterskole med fitness giver dig nemlig mulighed for at prøve lidt af det hele, og din træning vil tilmed være skemalagt på forhånd og fyldt op med mange forskellige fitness-discipliner, så du får grundig træning i dem alle.

Mange befinder sig ikke nødvendigvis godt i de traditionelle danske sportsformer som håndbold, fodbold eller badminton. Har du det også sådan, kan det være helt rigtigt for dig at vælge en efterskole med linjefag i fitness, der på samme måde som de traditionelle sportsgrene udfordrer dig fysisk, teknisk og mentalt.

Fitness-efterskole – et socialt univers

Der er flere, der har den overbevisning, at fitnesshold ikke er sociale, men der må vi bede dem tro om igen – for med vores fitnesslinje er der rum til så meget mere end bare træning. Fitness kan sagtens være et socialt univers, hvor vi sammen understøtter hinandens individuelle træning. Fitness er som udgangspunkt ikke en holdsport, men på Stidsholt betyder det meget for os at skabe træningsformer, der støtter det sociale sammenhold. Vi udvikler os sammen, sveder sammen og har det sjovt sammen på en fitness-efterskole. Kom og vær med, hvis du gerne vil udvikle din fysik, din teknik og få venskaber for hele livet.

Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op