Stidsholt - Idrætsefterskole i Nordjylland
 

Undervisning

Udgangspunktet for både boglige fag og linjefag er, at personlig udvikling for den enkelte elev er i højsædet. Skolens opfattelse er, at idræt er en leg. En leg, hvor både fantasi, strategi, konkurrence, bevægelse, sundhed og det åbne fællesskab er vigtige og ligeværdige elementer.

Stidsholt er en sportsefterskole, som tilbyder linjefag inden for forskellige idrætsgrene, hvor eleverne har mulighed for selv at vælge hvilken linje, der interesserer dem mest. Her er der mulighed for at vælge badminton, fitness, fodbold, håndbold eller svømning. Der trænes min. 4 gange om ugen i linjefaget. Hvis der er plads på linjerne, og det kan lade sig gøre i skemaet, er der mulighed for at kombinere linjer.

Samtidig med, at Stidsholt har fokus på det sportslige, er vi ikke bare en fodbold efterskole, eller en håndbold efterskole – der er ligeså meget fokus på det boglige, hvor der arbejdes ud fra samme mål som er gældende for folkeskolerne. Skoleåret byder også på større projekter undervejs, hvor der enten arbejdes tværfagligt med et projekt eller specifikt inden for et bestemt fagområde.

I løbet af skoleåret vil eleverne især i 10. klasse have mulighed for at vælge mellem en række valgfag, læs mere om valgfagene her. Eleverne i 10. klasse bliver undervist i idrætsteori. Her lærer de om grundlæggende principper inden for idrættens verden, hvilket bl.a. inkluderer anatomi, fysiologi, foreningslære, sportsskader og kost.

Som en del af opholdet bliver eleverne guidet af Stidsholts egne skolevejledere til at finde den rette ungdomsuddannelse.

Du kan læse meget mere om undervisningen i menuen til venstre.

Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op