Stidsholt - Idrætsefterskole i Nordjylland
 

Bæredygtighed

Bæredygtighed, økologi og sund fornuft

På Nordjyllands Idrætsefterskole forsøger vi så godt som muligt at tage ansvar for bæredygtighed. Det gør vi ved at handle lokalt og økologisk og ved at være bevidste om de valg, vi træffer i hverdagen, når det gælder økologi, energi og madsspild.

Vores frugt, æg, mælk etc. forsøger vi at indkøbe økologisk, når dette er muligt, men vi køber hellere en konventionel agurk på den anden side af vejen, end vi køber end økologisk agurk, der er kørt herop fra Holland. Vi træffer hele tiden de valg, der giver mening for os som efterskole.

I køkkenet er personalet meget opmærksomme på madspild. Det betyder ikke, at vi laver mindre mad end nødvendigt, men vi forsøget at genbruge den mad, der ikke bliver spist, i nye retter. Den varme mad fra frokosten serveres igen til aftensmåltidet.

På energiområdet er vi opvarmet med et jordvarmeanlæg hvor varmen kommer fra et nærliggende landbrug. På landbruget skal staldene nedkøles for at begrænse ammoniakudslippet. Varme produktionen er CO2 neutral.

Eleverne arbejder hvert år med energi og bæredygtighed. De bliver her selv bevidste om, hvordan vi kan gøre det endnu bedre og ofte kommer eleverne også med nye løsninger på de dilemmaer, der findes på området.

På Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt handler det ikke om at være perfekt
– men om at gøre sig umage.
Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op