Stidsholt - Idrætsefterskole i Nordjylland
 

Klatring

Efterskole klatring

Efterskole klatring er et valgfag, der udvikler dig både fysisk og mentalt. Vi lover dig, at du kommer i berøring med nogle muskler, du ikke vidste, du havde. Og samtidig vil du også opleve, at en stor del af det at klatre handler om mental træning; om at overvinde sig selv og turde at kravle helt til tops.

Lyder en efterskole med klatring som noget for dig? Så læs videre her.

Elsker du højder og spænding? Så vælg en efterskole med klatring

Elsker du højder og suset i maven, som det at hænge 10 meter oppe på en klatrevæg kan give? Så er dette valgfag lige noget for dig! Det kan også være, at du har det lidt stramt med højder, men så er det måske nu, du skal prøve at udfordre dig selv lidt. 

På dette valgfag skal vi klatre en hel masse. Vi benytter os af Klatrecentret, som findes i Ørtoft. Her har vi flere forskellige ting til rådighed, og vi skal prøve det hele. Nogle af de ting, som du kommer til at prøve, er:

  • Bouldering
  • Jakobsstigen
  • Toprebsklatring
  • Sikring af andre klatrere

Er det helt nye begreber for dig? Bare rolig – vi skal nok guide dig. Valgfaget er både for øvede og nybegyndere, og der er derfor god mulighed for at tilpasse udfordringerne til netop dit niveau. Inden året er omme, er du helt sikkert blevet meget mere fortrolig med alle disciplinerne inden for klatring. 

Nå nye højder med klatring på efterskole

Klatring på Stidsholt handler ikke kun om at nå toppen af en klatrevæg, men også om at opbygge selvtillid, styrke teamwork og dyrke lysten til at udfordre dig selv. Du bliver en del af et klatrefællesskab, som er præget af støtte og opmuntring – her er fokus at skabe et miljø, hvor du kan vokse både som individ og som en del af holdet.

Tag det første skridt og vælg klatring på efterskole. Vi lover dig, at du ikke vil fortryde det! Her vil du udforske verden fra nye højder og skabe minder, der varer livet ud.

Klatring er alletiders træningsform

Klatring på Stidsholt er ikke kun en sjov måde at udfordre sig selv på, det er også en form for styrketræning af hele kroppen. Timerne, du tilbringer på klatrevæggene er nemlig en supereffektiv træningsform, hvor du aktiverer alt fra fingerspidserne til det alleryderste af tæerne. Klatring arbejder på tværs af forskellige muskelgrupper og fremmer styrke, udholdenhed og smidighed – så hvis du ønsker at opbygge stærke underarme, ryg og lægge, er klatring den perfekte sport for dig. Du vil opdage, at din krop gradvist bliver mere tonet og stærk, samtidig med at du udforsker og mestrer teknikkerne bag klatring. 

Udfordr dig selv og dine grænser med efterskoleklatring

Nok er klatring en benhård sportgren, men det er vigtigt, at der er plads til at vi skal have det sjovt, når vi klatrer. Dette samtidig med at vi dygtiggør os og bliver bedre, end vi var i går. Valgfaget har før deltaget i Dansk Klatreforbunds ”battle day” i bouldering i konkurrence med andre efterskoler. Det vil vi se, om kan lade sig gøre igen. Vi oplevede nemlig, at det var en fed mulighed for at give den ekstra meget gas og vise vores udvikling.

Hvis du gerne vil udfordre dig selv og dine grænser og samtidig dyrke en sjov og anderledes motionsform – så prøv kræfter med efterskoleklatring på Stidsholt – Nordjyllands Idrætsefterskole.

Vil du vide mere?

Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op